Statia radio CB se monteaza pe bord astfel incat sa nu va incomodeze in timpul condusului. La masinile moderne este destul de dificil sa gasesti un astfel de loc. Orice statie este prevazuta cu un suport de fixare. Acesta se poate monta fosrte usor pe bord cu ajutorul unor suruburi autofiletante. Atentie la gaurire deoarece in spatele bordului se pot afla subansamle electronice, jgeaburi de aer, etc. Alimentarea cu curent electric se realizeaza, de preferat, direct de la bornele acumulatorului (la statiile emisie receptie de 10W sau mai mari, acest lucru este obligatoriu). Pentru iesirea cablului din habitac la acumulator se poate utiliza o sarma oteloasa la capatul careia se bate cu ciocanul. Suprafata se gaureste cu un burghiu si se ovalizeaza usor cu o pila, dupa care se ascute cu o pila. Se obtine astfel un varf gaurit. Din habitac se impinge la compartimentul motor prin garniturile de cauciuc, dupa care se fixeaza cablul de alimentare in orificiul varfului si scula, cu cablul de alimentare se tag inapoi in habitac.

Pentru a va asigura ca masina nu va fi niciodat incendiata din cauza firului tras se fixeaza siguranta fuzibila de pe firul de alimentare imediat langa borna acumulator.

Unele statii radio cb nu au mufa de alimentare, cele doua fire ies direct din statie. In acest caz este de preferat montarea pe firul de alimentare a unei mufe mama-tata, ce asigura posibilitatea de demontare a statiei. Practica a demonstrat ca este bine sa se utilizeze o pereche de mufa video RCA: mufa tata se monteaza la statie, iar mufa mama pe firul de alimentare de la baterie.

Statiile radio mici (4W) pot fi alimentate de la bricheta..

La montarea statiei radio CB pe camion se tine cont de tensiunea la bordul camionului care este 24V. Pentru a obtine o tensiune de alimentare de 12V se utilizeaza convertoare de tensiune DC/DC 24V /12V. Aceste convertoare se fabrica pe scara larga in functie de curentul electric debitat. Se recomanda alegerea unui convertor de 15-20A, prin care se vor putea alimenta si alti consumatori.